De verborgen hand
een roman met een thema, een verhaal en een decor
Op zaterdag 14 oktober 2017 verscheen De verborgen hand, de zesde roman van Noud Bles. De feestelijke lancering bij Boekhandel Dekker Van de Vegt in Nijmegen werd gevolgd door presentaties bij Boekhandel De toren van Bemmel en The Read Shop in Gendt. Verschillende kranten, tijdschriften en websites brachten het nieuws over de verschijning. Regelmatig is er nieuw nieuws over De verborgen hand te lezen op de Facebookpagina van Noud Bles: https://www.facebook.com/Noud-Bles-312339359190449/.
De verborgen hand is uitgegeven door Aspekt, een middelgrote uitgeverij die haar hoofdkwartier heeft in het bosrijke Soesterberg. De uitgeverij heeft vooral naam gemaakt als uitgever van historische boeken (in het bijzonder over de Eerste en Tweede Wereldoorlog) en biografieën, en kent een groeiend literair fonds. Aspekt is ook de uitgever van het literair-culturele tijdschrift Bühne. In het onlangs verschenen najaarsnummer 2017 zijn twee korte verhalen van Noud Bles opgenomen.

Recensie en lezersreacties:
Liesbeth Ulijn, dichter en docent Nederlands, schreef: ‘…een bijzonder boek dat steeds explicieter het verlangen naar vriendschap en naar de theatervoorstelling verklaart. Ik hoop dat je roman positief wordt opgemerkt. Hij (jij) verdient het.’
Op 20 oktober publiceerde Anneke van Dijken haar bespreking. Ze waardeert De verborgen hand met vier sterren en roemt de schrijfstijl, de originaliteit van het verhaal en de verrassende plot.’…een aanrader voor iedereen.’ De hele recensie is te vinden op de websites van Hebban, Goodreads, Libelleleest en op
bol.com. Facebook: Anneke van Dijken.

Voor het boek-en-muziekprogramma dat Noud Bles en Sebastiaan Oosthout in het voorjaar 2018 uitvoeren ga naar: De verborgen hand boek en muziek.
terug naar romans
De nieuwe roman van Noud Bles verschijnt op 14 oktober 2017. Hier al een tipje van de sluier: