Wie dol is op lezen en van boeken en schrijvers het naadje van de kous wil weten of een liefhebber is van boeken plus mooie dingen, kan zijn of haar hart ophalen bij een van de onderstaande activiteiten: 

Seizoen 2017-2018: Leeskringen in Nijmegen, Bemmel en Gendt
De leeskringen in Nijmegen (vijf) en in Bemmel en Gendt die zijn opgezet door Noud Bles worden voortgezet onder leiding van Stefan van Dierendonck. Voor het nieuwe seizoen is een opnieuw mooie keuze aan romans opgesteld die de deelnemers spannende bijeenkomsten met interessante discussies belooft. .

Meer informatie over de leeskringen in Gendt en Bemmel:
https://www.obgz.nl/lezen-en-luisteren/volwassenen/leeskringen.html. De leeskringen in Nijmegen gaan uit van de Personeelsvereniging Radboud, zie de website http://www.ru.nl/pv/cultuur/leeskring/.
In sommige leeskringen zijn er nog beschikbare plaatsen.

Leeskringen die een bijeenkomst willen wijden aan de nieuwe roman van Noud Bles, De gelukkige roofvogel, kunnen de informatieve leeskringtekst die speciaal voor dit boek is samengesteld downloaden. Ga naar: Leeskringtekst De gelukkige roofvogel. Leeskringen die de auteur bij hun bespreking willen uitnodigen informeren naar de mogelijkheden per e-mail:
noudbles@hetnet.nl.

Radboud Reppen en Roeren
Onder deze titel verzorgt Noud Bles samen met Harry Bekkering, Stefan van Dierendonck en Bep Kuling een kleinschalig hoogwaardig cultureel programma in Huize Heyendael op de campus van de universiteit van Nijmegen. Elk jaar worden tijdens vier avonden culinaire en culturele fijnproeverijen met elkaar gecombineerd. Na de succesvolle Radboud Reppen en Roerenavonden in de voorgaande jaren en de geslaagde najarsafsluiting met Nelleke Noordervliet komen er in het voorjaar 2017 opnieuw twee aantrekkelijke avonden: op 22 februari is Jan Brokken te gast en op 26 april verwelkomen we P.F
. Thomése. Zie voor deze avonden de website van de Personeelsvereniging Radboud www.ru.nl/pv/cultuur/radboud reppen en/. Belangstellenden kunnen per e-mail op de hoogte blijven van de aankondigingen als zij zich daarvoor opgeven in een e-mail naar: radboudreppenenroeren@gmail.com.
.
Faust aan de Waal op het toneel
Najaar 2013 verzorgde het Nijmeegse Vrijdagtheater twee leesvoorstellingen van Faust aan de Waal, op zondag 13 oktober 2013 tijdens de jubileumviering van de Stichting Vrienden van het Anatomisch en Pathologisch Museum en in Museum De Stratemakerstoren, Waalkade 83, Nijmegen op zondag 22 december. Houd Faust aan de Waal goed in de gaten: Na de vertaling van het verhalendrieluik in het Duits en de publicatie van de Duitse uitgave begin 2015 wachten we met spanning op de premiere van de uitvoering als opera. Lees meer...

Gedicht Handschrift in tuin De Villa Persingen
Voor de mooie tuin van Lily en Fried Frederix schreef Noud Bles het gedicht Handschrift. Tijdens de open tuinendag die twee keer per jaar worden gehouden kun je dit gedicht op een metershoge glasplaat  in tuin aantreffen. Buiten de open tuinweekenden is de tuin voor groepen na afspraak geopend. Voor bezoekmogelijkheden zie www.tuindevilla.nl.
Lees meer over Handschrift.

Literair baken Faust aan de Waal op museum De Stratemakerstoren in Nijmegen
De buitenmuur van museum De Stratemakerstoren toonde van 11 november 2011 tot 1 april 2015 het literaire baken waarop een fragment uit Faust aan de Waal. Tijdens de verbouwing van dit museum is het baken niet zichtbaar, maar in 2016 als De Stratemakerstoren is veranderd in Musem De Bastei zal het bakle een nieuwe plaats hebben gekregen. Faust aan de Waal is een verhalendrieluik waarin het verhaal van de legendarische geleerde op eigentijdse wijze wordt verteld. Het kleine, maar bijzondere museum aan de Waalkade en locaties beneden en boven de wolken vormen het decor van deze fantastische verhalen. De bundel Faust aan de Waal is voor slechts € 7,50 verkrijgbaar in het museum en in de boekhandel. Zie ook Faust aan de Waal onder "verhalen ". Meer informatie op de website literaire bakens Nijmegen.

Voetsporen van Noud Bles in een aantrekkelijk nieuw boek en op het wandelpad
Literair publicist Wim Huijser schreef een uitgebreide studie over de aanwezigheid van schrijvers in het gebied van de grote rivieren  Rijn, Linge, Maas en Waal. Op vijf plaatsen signaleert hij het werk van Noud Bles: Faust aan de Waal, De barokjager en De gelukkige roofvogel.  Hij citeert uit De barokjager de beschrijving van het rivierenlandschap en plaatst Noud Bles in de voetsporen van Jacob van Lennep, Nescio en Thomas Verbogt. Voor de wandelaars zijn er in het tussen Nijmegen en Arnhem gelegen landschapspark Lingezegen metershoge panelen neergezet waarop citaten uit dit boek zijn weergegeven. Dit Panorama Doornik kun je vinden aan de voet van de Bemmelsedijk ter hoogte van Huize Doornik.

Activiteiten/agenda
 
Expositie DE WAAL / BEWOGEN, Stroming van water, licht, oude prenten en Nederlandse poëzie.
Noud Bles opende op vrijdag 27 januari om 20.00 uur deze expositie in Het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1 in Neerrijnen. In de expositie en centraal in de opening het gedicht Waalweemoed, dat in 2014 door Het Stroomhuis werd bekroond als beste gedicht over de Waal. Zie ook:  http://stroomhuisneerijnen.nl/exposities/503-201701-26-jan-t-m-19-feb-expositie-kracht-en-poezie.html en Waalweemoed, de pagina in deze website. 
De expositie van Andrea Gulickx en Wim Huijser reist in 2017 naar verschillende plaatsen in het rivierengebied, informatie later op deze pagina.
De verborgen hand, een roman in woord en muziek tot leven gebracht.
Onder deze titel brengen schrijver Noud Bles en concertpianist Sebastiaan Oosthout een twee uur durend programma waarin met als uitgangspunt de roman De verborgen hand de muziek en het leven van onterecht onbekende vrouwelijke componisten voor het publiek worden gepresenteerd. De première was op 18 januari 2018 in de Openbare Bibliotheek in Huissen (Gld.). Verdere optredens in Kasteel Doornenburg (11 februari), Boekhandel Janssen en De Feijter Velp (16 februari), Boekhandel Colofon Arnhem (4 maart), Stroomhuis Neerijnen (9 maart), Museum Cromhouthuis Amsterdam (11 maart), Opbenbare Bibliotheek Marienburg Nijmegen (10 april), Geelvinck Muziek Museum Zutphen (29 april) en Streekhistorisch Centrum Stadskanaal (6 mei). Informatie en aanmelden, ga naar: De verborgen hand boek en muziek.