Wie dol is op lezen en van boeken en schrijvers het naadje van de kous wil weten of een liefhebber is van boeken plus mooie dingen, kan zijn of haar hart ophalen bij een van de onderstaande activiteiten: 

Leeskringen in Nijmegen, Bemmel en Gendt
De leeskringen in Nijmegen (vijf) en in Bemmel en Gendt die zijn opgezet door Noud Bles worden voortgezet onder leiding van Stefan van Dierendonck. Voor het nieuwe seizoen is een opnieuw mooie keuze aan romans opgesteld die de deelnemers spannende bijeenkomsten met interessante discussies belooft. Meer informatie over de leeskringen in Gendt en Bemmel:
https://www.obgz.nl/agenda/lezen-literatuur.html. De leeskringen in Nijmegen gaan uit van de Personeelsvereniging Radboud, zie de website http://www.ru.nl/pv/cultuur/leeskring/. 

Leeskringen die een bijeenkomst willen wijden aan de roman van Noud Bles, De gelukkige roofvogel, kunnen de informatieve leeskringtekst die speciaal voor dit boek is samengesteld downloaden. Ga naar: Leeskringtekst De gelukkige roofvogel. Ook voor de romans De verborgen hand en De Poolse weg is een leeskringtekst beschikbaar. Leeskringen die de auteur bij hun bespreking willen uitnodigen informeren naar de mogelijkheden per e-mail:
noudbles@hetnet.nl.

Gedicht Handschrift in tuin De Villa Persingen
Voor de mooie tuin van Lily en Fried Frederix schreef Noud Bles het gedicht Handschrift. Tijdens de open tuinendag die twee keer per jaar worden gehouden kun je dit gedicht op een metershoge glasplaat  in tuin aantreffen. Buiten de open tuinweekenden is de tuin voor groepen na afspraak geopend. Voor bezoekmogelijkheden zie www.tuindevilla.nl.
Lees meer over Handschrift en lees meer over het bijzondere boekje Tuin 'de Villa' een tuin met gedichten.

Literair baken Faust aan de Waal op museum De Stratemakerstoren in Nijmegen
De buitenmuur van museum De Stratemakerstoren toonde van 11 november 2011 tot 1 april 2015 het literaire baken waarop een fragment uit Faust aan de Waal. Tijdens de verbouwing van dit museum is het baken niet zichtbaar, maar in 2018 na de transformatie van De Stratemakerstoren in Musem De Bastei zal het baken een nieuwe plaats krijgen. Faust aan de Waal is een verhalendrieluik waarin het verhaal van de legendarische geleerde op eigentijdse wijze wordt verteld. Het kleine, maar bijzondere museum aan de Waalkade en locaties beneden en boven de wolken vormen het decor van deze drie fantastische verhalen. De bundel Faust aan de Waal is voor slechts Ä 7,50 verkrijgbaar in het museum en in de boekhandel. Zie ook Faust aan de Waal onder "verhalen ". Meer informatie op de website literaire bakens Nijmegen.

Voetsporen van Noud Bles in een aantrekkelijk nieuw boek en op het wandelpad
Literair publicist Wim Huijser schreef een uitgebreide studie over de aanwezigheid van schrijvers in het gebied van de grote rivieren  Rijn, Linge, Maas en Waal. Op vijf plaatsen signaleert hij het werk van Noud Bles: Faust aan de Waal, De barokjager en De gelukkige roofvogel.  Hij citeert uit De barokjager de beschrijving van het rivierenlandschap en plaatst Noud Bles in de voetsporen van Jacob van Lennep, Nescio en Thomas Verbogt. Voor de wandelaars stonden er in het tussen Nijmegen en Arnhem gelegen landschapspark Lingezegen metershoge panelen waarop citaten uit dit boek zijn weergegeven. Dit Panorama Doornik was te vinden aan de voet van de Bemmelsedijk ter hoogte van Huize Doornik.

Activiteiten/agenda
 
De verborgen hand, een roman in woord en muziek tot leven gebracht.
Onder deze titel brengen schrijver Noud Bles en concertpianist Sebastiaan Oosthout een twee uur durend programma waarin met als uitgangspunt de roman De verborgen hand de muziek en het leven van onterecht onbekende vrouwelijke componisten voor het publiek worden gepresenteerd. De premiŤre was op 18 januari 2018 in de Openbare Bibliotheek in Huissen (Gld.). Verdere optredens in Kasteel Doornenburg, Boekhandel Colofon Arnhem, Stroomhuis Neerijnen, Museum Cromhouthuis Amsterdam, Openbare Bibliotheek Marienburg Nijmegen, Geelvinck Muziek Museum Zutphen en Streekhistorisch Centrum Stadskanaal.
LET OP: in 2019 zijn er nog drie optredens: twee in Nijmegen en een in Almelo. Informatie en aanmelden, ga naar: De verborgen hand boek en muziek.
Presentatie roman De Poolse weg
Op donderdag 15 november 2018 werd het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Noud Bles overhandigd aan de vertegenwoordiger van de Poolse ambassade mevrouw Natalia Zweekhorst-KrŁger. De feestelijke presentatie van De Poolse weg was in Boekhandel De Toren van Bemmel. Mooi videoverslag is te vinden op YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=nP_aKrWaCEE, De Gelderlander plaatste een uitvoerig bericht, zie https://www.gelderlander.nl/overbetuwe/gendtenaar-komt-met-nieuw-boek-over-de-spanning-van-het-hulptransport~a7b3d1de/
Zie ook de websitepagina over De Poolse weg.
Op de agenda in 2019:

Zondag 20 januari 2019
Boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 4, 14 - 16 uur
Informatiebijeenkomst De Poolse weg op reis, over de literaire reis naar Polen van 8 - 15 juni 2019. Practische en inhoudelijke informatie wordt gegeven door Marjolein Delsing van reisorganisatie Pitterz en schrijver Noud Bles. Ook als je niet direct reisplannen hebt, ben je welkom. Toegang gratis.
Informatie en aanmelden:
https://pitterz.com/event/de-poolse-weg-op-reis/

Woensdag 20 februari 2019
Openbare Bibliotheek Huissen, Langekerkstraat 4, 14 - 16 uur
Mythen en wondergeboorten: verhalen over aangeboren afwijkingen. Lezing van Joop van der Straaten (arts en anatoom) en Noud Bles (schrijver) over aangeboren afwijkingen door de eeuwen heen. Mooie verhalen en gedichten, verhelderende toelichtingen, plus de uitnodiging voor een bijzondere rondleiding.
Informatie: https://www.obgz.nl/agenda/uni-van-lingewaard-mythen-20feb.html

Donderdag 21 februari 2019
Binnenstad Nijmegen, Broerstraat - hoek Ziekerstraat, 20.00 - 20.15 uur
Tijdens de herdenking van het bombardement op Nijmegen 75 jaar geleden leest Noud Bles voor zijn gedicht Stad N., opgenomen in de bundel Nijmegen, navel van het land, zie ook: Navel van het land, Nijmegen in gedichten.

Donderdag 7 maart 2019
Bibliotheek Almelo, Het Baken 3, 20 - 22 uur
De verborgen hand, een roman in woord en muziek tot leven gebracht. Programma over vrouwelijke componisten door Noud Bles (schrijver) en Sebastiaan Oosthout (concertpianist).
Informatie en aanmelden: http://www.soroptimistclubalmelo.nl/

Woensdag 13 maart 2019
Openbare Bibliotheek Muntweg, Muntweg 207, 6532 TH Nijmegen
De verborgen hand, een roman in woord en muziek tot leven gebracht. Programma over vrouwelijke componisten door Noud Bles (schrijver) en Sebastiaan Oosthout (concertpianist).
Informatie en aanmelden:
https://www.obgz.nl/agenda/uni-van-muntweg-vrouwelijke-componisten-13mrt.html

Donderdag 21 maart 2019
PoŽziecentrum Nederland, MariŽnburg 29, 6511 PS Nijmegen, 20 - 22 uur
Presentatie van Langs brede rivieren, poŽziebloemlezing van gedichten over de grote rivieren, samengesteld door Wim Huijser, uitgave van Rainbow. Noud Bles leest voor zijn prijswinnende gedicht Waalweemoed.
Informatie en aanmelden per e-mail:
poeziecentrumnederland@gmail.com

Zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 juni 2019
De Poolse weg op reis, literaire reis aan de hand van de roman De Poolse weg naar Polen (Poznan, Gdansk, Frombork, Olsztyn, Torun Poznan). Met hoogtepunten uit De Poolse weg, culturele uitstapjes en verrassende ontmoetingen.
Organisatie: Pitterz, inhoudelijke begeleiding Noud Bles, host Dick Arts. Informatie en aanmelden: https://pitterz.com/event/de-poolse-weg-op-reis/

Zaterdag 2 november
Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Marikenstraat 29, 6511 PX Nijmegen, 16 - 18 uur
OfficiŽle presentatie van de nieuwe roman ZOONS ZONDER VADER van Noud Bles. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Prof. dr. Jan Peters, arabist en islamoloog.

Vrijdag 8 november 2019

Kunst in de Kamer Nijmegen besloten voorstelling:  De verborgen hand, een roman in woord en muziek tot leven gebracht. Programma over vrouwelijke componisten door Noud Bles (schrijver) en Sebastiaan Oosthout (concertpianist).