Wie dol is op lezen en van boeken en schrijvers het naadje van de kous wil weten of een liefhebber is van boeken plus mooie dingen, kan zijn of haar hart ophalen bij een van de onderstaande activiteiten: 

Leeskringen

Leeskringen die een bijeenkomst willen wijden aan de roman van Noud Bles, De gelukkige roofvogel, kunnen de informatieve leeskringtekst die speciaal voor dit boek is samengesteld downloaden. Ga naar: Leeskringtekst De gelukkige roofvogel. Ook voor de romans De verborgen hand en De Poolse weg is een leeskringtekst beschikbaar. Leeskringen die de auteur bij hun bespreking willen uitnodigen informeren naar de mogelijkheden per e-mail:
noudbles@hetnet.nl.

Literair baken Faust aan de Waal op museum De Stratemakerstoren in Nijmegen
De buitenmuur van museum De Stratemakerstoren toonde van 11 november 2011 tot 1 april 2015 het literaire baken waarop een fragment uit Faust aan de Waal. Tijdens de verbouwing van dit museum is het baken niet zichtbaar, maar in 2018 na de transformatie van De Stratemakerstoren in Musem De Bastei zal het baken een nieuwe plaats krijgen. Faust aan de Waal is een verhalendrieluik waarin het verhaal van de legendarische geleerde op eigentijdse wijze wordt verteld. Het kleine, maar bijzondere museum aan de Waalkade en locaties beneden en boven de wolken vormen het decor van deze drie fantastische verhalen. De bundel Faust aan de Waal is voor slechts € 7,50 verkrijgbaar in het museum en in de boekhandel. Zie ook Faust aan de Waal onder "verhalen ". Meer informatie op de website literaire bakens Nijmegen.

Voetsporen van Noud Bles in een aantrekkelijk nieuw boek en op het wandelpad
Literair publicist Wim Huijser schreef een uitgebreide studie over de aanwezigheid van schrijvers in het gebied van de grote rivieren  Rijn, Linge, Maas en Waal. Op vijf plaatsen signaleert hij het werk van Noud Bles: Faust aan de Waal, De barokjager en De gelukkige roofvogel.  Hij citeert uit De barokjager de beschrijving van het rivierenlandschap en plaatst Noud Bles in de voetsporen van Jacob van Lennep, Nescio en Thomas Verbogt. Voor de wandelaars stonden er in het tussen Nijmegen en Arnhem gelegen landschapspark Lingezegen metershoge panelen waarop citaten uit dit boek zijn weergegeven. Dit Panorama Doornik was te vinden aan de voet van de Bemmelsedijk ter hoogte van Huize Doornik.

Activiteiten/agenda
 
De verborgen hand, een roman in woord en muziek tot leven gebracht.
Onder deze titel brengen schrijver Noud Bles en concertpianist Sebastiaan Oosthout een twee uur durend programma waarin met als uitgangspunt de roman De verborgen hand de muziek en het leven van onterecht onbekende vrouwelijke componisten voor het publiek worden gepresenteerd. De première was op 18 januari 2018 in de Openbare Bibliotheek in Huissen (Gld.). Verdere optredens in Kasteel Doornenburg, Boekhandel Colofon Arnhem, Stroomhuis Neerijnen, Museum Cromhouthuis Amsterdam, Openbare Bibliotheek Marienburg Nijmegen, Geelvinck Muziek Museum Zutphen, Streekhistorisch Centrum Stadskanaal, Bibliotheek Almelo, Openbare Bibliotheek De Muntweg in Nijmegen, Kunst in de Kamer Oosterbeek, Wijzer Ouder Worden, Nijmegen, Kunstkring Haaksbergen.
Informatie en aanmelden, ga naar: De verborgen hand boek en muziek.


Mythen en wondergeboorten, verhalen over aangeboren afwijkingen
Schrijver Noud Bles en arts-anatoom Joop van der Straaten schreven op verzoek van de Stichting Vrienden van het Anatomisch en Pathologisch Museum Nijmegen een mooi geïllustreerd boekje vol prachtige verhalen en gedichten over de aard en de geschiedenis van aangeboren afwijkingen en de manieren waarop deze in de mythologie van verschillende landen zijn verteld. Op uitnodiging brengen zij in een twee uur durend programma de algemnene en historische kennis, de verhalen, gedichten en muziek over dit thema.
Informatie en aanvragen: Mythen en wondergeboorten.

Noud Bles in bloemlezingen
Werk van Noud Bles is in de volgende bloemlezingen opgenomen:
- Nijmeegse inkt, uitgave Literair
Café Nijmegen, 1981
- De einders tegemoet, Dekker van de Vegt, 1983
- Helias Achterna, Nijmegen, leve(n)de letteren!, Dekker van de Vegt, 1984
- Hoofdstuk Lammers, op meer manieren aangesneden, afscheidsbundel Prtof. dr. H.J. Lammers, Universiteit Nijmegen, 1985
- Brieven onder nummer (Br.O.Nr.), 50 brieven met een eigen postzegel, Gemeenschap Beeldende Kunstenaars, 1997
- Het Binnnenste Buiten, dichters, schrijvers en beeldende kunstenaars uit Nijmegen en omgeving, Rotary Nijmegen, 2000
- Omzien, land van herkomst in proza en poëzie, TOP-bundel, Uitgeverij Kontrast, 2001
- Navel van 'land, Nijmegen in gedichten, samenstelling Wam de Moor, Uitgeverij 521, 2005
- Druif & droesem, gedichten over wijn, Uitgeverij Kontrast, 2005
- Zomerboek, verhalen voor in de vakantiekoffer, Uitgeverij Mouria, 2006
- Dichterbij de IJssel, gedichten over de IJssel, de Hanzesteden , Doesburg en de burgemeester, Uitgeverij Kontrast, 2008
- Vloedlijn 80, Liber Amicorum Victor Vroomkonming, samenstelling Wim van Til, Uitgeverij Vliedorp, 2018
- Langs brede rivieren, samenstelling Wim Huijser, Uitgeverij Rainbow, 2019
- Eén zwaluw maakt geen zomer, samenstelling Wim Huijser, Uitgeverij Rainbow, 2020
- De rug gestrekt tegen het vergeten, 20 jaar Poëziecentrum Nederland, PCN, 2020
- Aangeraakt, liber amicorum voor Marijke Hanegraaf (75e verjaardag), samensteller Wim van Til, PcN
- Hier loop ik dan, het mooiste uit de Nederlandse wandelliteratuur, samengesteld door Wim Huijser, waarin een fragment uit de roman De barokjager, Uitgeverij Rainbow, 2021
-
Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid, achtergronden, geschiedenis en literatuur, samensteller Noud Bles, Uitgeverij Aspekt, 2022




 
Op de agenda in 2022:

Donderdag 23 juni 2022
Boekhandel Het Colofon, Bakkerstraat 56 in Arnhem, 19.30- 21.30 uur: Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid, presentatie van het nieuwe boek vol achtergronden, geschiedenis en literatuur uit en over Oekraïne. Informatie en aanmelden: https://www.hetcolofon.nl/activiteiten/375-boekpresentatie-hoog-op-de-zuil-van-vrijheid-achtergronden-geschiedenis-en-literatuur-van-oekraine.

Donderdag 30 juni 2022
Boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42 in Bemmel, 20 - 21.30 uur: Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid, presentatie van het nieuwe boek vol achtergronden, geschiedenis en literatuur uit en over Oekraïne. Aanmelden: info@torenvanbemmel.nl.

Dinsdag 6 september 2022
Openbare Bibliotheek Muntweg, Muntweg 207, 6532 TH Nijmegen
Mythen en wondergeboorten, lezing over aangeboren afwijkingen en de verhalen en gedichten over wonderlijke wezens in de mythologie van verschillende landen door Noud Bles (schrijver) en Joop van der Straaten (anatoom).
Informatie en aanmelden bij bibliotheek De Muntweg Nijmegen (kies www.obgz.nl en zoek op de agenda.).

Vrijdag 11 december 2022
Openbare Bibliotheek Beuningen, De Lèghe Polder, Schoolstraat 16, Beuningen
Mythen en wondergeboorten, lezing over aangeboren afwijkingen en de verhalen en gedichten over wonderlijke wezens in de mythologie van verschillende landen door Noud Bles (schrijver) en Joop van der Straaten (anatoom).
Informatie en aanmelden bij bibliotheek Beuningen (kies www.obgz.nl en zoek op de agenda.).