Wie dol is op lezen en van boeken en schrijvers het naadje van de kous wil weten of een liefhebber is van boeken plus mooie dingen, kan zijn of haar hart ophalen bij een van de onderstaande activiteiten: 

Leeskringen in Nijmegen, Bemmel en Gendt
De leeskringen in Nijmegen (vijf) en in Bemmel en Gendt die zijn opgezet door Noud Bles worden voortgezet onder leiding van Stefan van Dierendonck. Voor het nieuwe seizoen is een opnieuw mooie keuze aan romans opgesteld die de deelnemers spannende bijeenkomsten met interessante discussies belooft. Meer informatie over de leeskringen in Gendt en Bemmel:
https://www.obgz.nl/agenda/lezen-literatuur.html. De leeskringen in Nijmegen gaan uit van de Personeelsvereniging Radboud, zie de website http://www.ru.nl/pv/cultuur/leeskring/. 

Leeskringen die een bijeenkomst willen wijden aan de roman van Noud Bles, De gelukkige roofvogel, kunnen de informatieve leeskringtekst die speciaal voor dit boek is samengesteld downloaden. Ga naar: Leeskringtekst De gelukkige roofvogel. Ook voor de roman De verborgen hand is een leeskringtekst beschikbaar. Leeskringen die de auteur bij hun bespreking willen uitnodigen informeren naar de mogelijkheden per e-mail:
noudbles@hetnet.nl.

Radboud Reppen en Roeren
Onder deze titel verzorgde Noud Bles samen met Harry Bekkering, Stefan van Dierendonck en Bep Kuling een kleinschalig hoogwaardig cultureel programma in Huize Heyendael op de campus van de universiteit van Nijmegen. Deze activiteit van de Personeelsvereniging Radboud is met ingang van 2018 beëindigd.

Faust aan de Waal op het toneel
Najaar 2013 verzorgde het Nijmeegse Vrijdagtheater twee leesvoorstellingen van Faust aan de Waal, op zondag 13 oktober 2013 tijdens de jubileumviering van de Stichting Vrienden van het Anatomisch en Pathologisch Museum en in Museum De Stratemakerstoren, Waalkade 83, Nijmegen op zondag 22 december. Houd Faust aan de Waal goed in de gaten: Na de vertaling van het verhalendrieluik in het Duits en de publicatie van de Duitse uitgave begin 2015 wachten we met spanning op de premiere van de uitvoering als opera. Lees meer...

Gedicht Handschrift in tuin De Villa Persingen
Voor de mooie tuin van Lily en Fried Frederix schreef Noud Bles het gedicht Handschrift. Tijdens de open tuinendag die twee keer per jaar worden gehouden kun je dit gedicht op een metershoge glasplaat  in tuin aantreffen. Buiten de open tuinweekenden is de tuin voor groepen na afspraak geopend. Voor bezoekmogelijkheden zie www.tuindevilla.nl.
Lees meer over Handschrift en lees meer over het bijzondere boekje Tuin 'de Villa' een tuin met gedichten.

Literair baken Faust aan de Waal op museum De Stratemakerstoren in Nijmegen
De buitenmuur van museum De Stratemakerstoren toonde van 11 november 2011 tot 1 april 2015 het literaire baken waarop een fragment uit Faust aan de Waal. Tijdens de verbouwing van dit museum is het baken niet zichtbaar, maar in 2018 na de transformatie van De Stratemakerstoren in Musem De Bastei zal het baken een nieuwe plaats krijgen. Faust aan de Waal is een verhalendrieluik waarin het verhaal van de legendarische geleerde op eigentijdse wijze wordt verteld. Het kleine, maar bijzondere museum aan de Waalkade en locaties beneden en boven de wolken vormen het decor van deze drie fantastische verhalen. De bundel Faust aan de Waal is voor slechts € 7,50 verkrijgbaar in het museum en in de boekhandel. Zie ook Faust aan de Waal onder "verhalen ". Meer informatie op de website literaire bakens Nijmegen.

Voetsporen van Noud Bles in een aantrekkelijk nieuw boek en op het wandelpad
Literair publicist Wim Huijser schreef een uitgebreide studie over de aanwezigheid van schrijvers in het gebied van de grote rivieren  Rijn, Linge, Maas en Waal. Op vijf plaatsen signaleert hij het werk van Noud Bles: Faust aan de Waal, De barokjager en De gelukkige roofvogel.  Hij citeert uit De barokjager de beschrijving van het rivierenlandschap en plaatst Noud Bles in de voetsporen van Jacob van Lennep, Nescio en Thomas Verbogt. Voor de wandelaars stonden er in het tussen Nijmegen en Arnhem gelegen landschapspark Lingezegen metershoge panelen waarop citaten uit dit boek zijn weergegeven. Dit Panorama Doornik was te vinden aan de voet van de Bemmelsedijk ter hoogte van Huize Doornik.

Activiteiten/agenda
 
De verborgen hand, een roman in woord en muziek tot leven gebracht.
Onder deze titel brengen schrijver Noud Bles en concertpianist Sebastiaan Oosthout een twee uur durend programma waarin met als uitgangspunt de roman De verborgen hand de muziek en het leven van onterecht onbekende vrouwelijke componisten voor het publiek worden gepresenteerd. De première was op 18 januari 2018 in de Openbare Bibliotheek in Huissen (Gld.). Verdere optredens in Kasteel Doornenburg, Boekhandel Colofon Arnhem, Stroomhuis Neerijnen, Museum Cromhouthuis Amsterdam, Openbare Bibliotheek Marienburg Nijmegen, Geelvinck Muziek Museum Zutphen en Streekhistorisch Centrum Stadskanaal.
LET OP: in 2019 zijn er nog drie optredens: twee in Nijmegen en een in Almelo. Informatie en aanmelden, ga naar: De verborgen hand boek en muziek.
Presentatie roman De Poolse weg
Op donderdag 15 november 2018 werd het eerste exemplaar van het nieuwe boek van Noud Bles overhandigd aan de vertegenwoordiger van de Poolse ambassade mevrouw Natalia Zweekhorst-Krüger. De feestelijke presentatie van De Poolse weg was in Boekhandel De Toren van Bemmel. Mooi videoverslag is te vinden op YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=nP_aKrWaCEE, De Gelderlander plaatste een uitvoerig bericht, zie https://www.gelderlander.nl/overbetuwe/gendtenaar-komt-met-nieuw-boek-over-de-spanning-van-het-hulptransport~a7b3d1de/

Zie ook de websitepagina over De Poolse weg.
Op de agenda in 2018 en 2019:

Zondag 9 december 2018

Openbare Bobliotheek Aamsterdam, Roelof Hartplein, 14 - 16 uur
Presentatie tijdschrift
Bühne, nummer 9, waarin twee bijdragen van Noud Bles. De rubriek #Locatie, titel: Tsjechovs geuren en kleuren in Jalta. En een kort verhaal: De blinde liefde voor Wolfgang Amadeus  (een pareltje over de blinde componiste Maria Theresia von Paradis en haar relatie met Mozart).
Informatie: https://www.oba.nl/agenda.216079.html

Woensdag 9 janurai 2019
WOUW Nijmegen
Besloten lezing over vrouwelijke componisten: onbekend of onderschat, hoe onterecht!

Woensdag 20 februari 2019
Openbare Bibliotheek Huissen, Langekerkstraat 4, 14 - 16 uur
Mythen en wondergeboorten: verhalen over aangeboren afwijkingen. Lezing van Joop van der Straaten (arts en anatoom) en Noud Bles (aschrijver) over aangeboren afwijkingen door de eeuwen heen. Mooie verhalen en gedichten, verhelderende toelichtingen, en de uitnodiging voor een bijzondere rondleiding.
Informatie: https://www.obgz.nl/agenda/uni-van-lingewaard-mythen-20feb.html

Donderdag 7 maart 2019
Bibliotheek Almelo, Het Baken 3, 20 - 22 uur
Informatie en aanmelden: worden nog bekendgemaakt

Woensdag 13 maart 2019
Openbare Bibliotheek Muntweg, Muntweg 207, 6532 TH Nijmegen
Informatie en aanmelden:
https://www.obgz.nl/agenda/uni-van-muntweg-vrouwelijke-componisten-13mrt.html

Vrijdag 8 november 2019
Kunst in de Kamer Nijmegen besloten voorstelling