Samenvatting:
Jonge, werkloze onderwijzer zoekt naar de zin van zijn leven, speurt naar de barokcomponist Antonio Vivaldi en raakt betrokken bij kraakrellen in de stad Nijmegen

Commentaren:
· Goede dialogen, een indringende sfeertekening en een sympathieke, eerlijke toon. Hans Warren, Prov. Zeeuwse Courant.
· ...de schrijver is bijzonder goed geslaagd in het weergeven van de uitzichtloosheid van de situatie van goedwillende werkloze jongeren. C.M. Reeser Prisma-Lectuurvoorlichting.
· ...een verhaal dat voelbaar maakt hoe in het beschreven milieu op dit moment een aantal moeilijke zaken spelen. Henk Egbers, Dagblad De Stem.
· Een weemoedig, bevlogen, pessimistisch - maar niet zonder uitzicht geschreven - boek dat als een barokconcert verloopt. Marjolijn Pouw, NRC.
· ...’t beste “Nijmeegse” debuut sinds Kellendonk! Wim Bronzwaer.
· Wat Bles presteert verrast dermate, dat ‘De barokjager’ ook voor hen die buiten Nijmegen wonen veel leesplezier biedt. Paul Keet, Avro radio.
· Realisme en gevoel in romandebuut. Loeka Wolf Catz, Apeldoornse Courant.
· Bles schrijft erg lekker, licht als muziek. De barokjager kun je genieten als een baroksymfonie. Bert Heffels, KUnieuws, universiteit Nijmegen.
· Als Noud Bles onsterfelijk wordt, komt hem de eer toe Nijmegen als het Venetië van Nederland beschreven te hebben. Ton Verbeeten, De Gelderlander.
· ...een sympathiek debuut dat menige jonge lezer zal aanspreken. Wam de Moor, De Tijd.


De barokjager,
De Prom Baarn
1983, 172 pp.
ISBN 9026325274

Fragment:
Even was het stil. Jeroen hoorde twee vioolstreken, zo zachtjes, net boven de twijfelgrens, omarmd door aanslagen van een clavecimbel. Het motief herhaalde zich, een aarzeling om verder te gaan, verdubbelde zich en beklom per akkoord stijgend, terrasgewijs een flauwe heuvel. De uitverkoren viool doorliep opnieuw de curve, terwijl de begeleiding zich tevreden stelde met een rustplaats langs de weg. Daar daalde ze alweer af alsof de heuvel steeg, de omgekeerde weg terug naar de herhaalde twee vioolstreken en de stilte.
terug naar romans